Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás palacsinta brokkolimártással

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10-12 vékony palacsintához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 nagyméretű tojás
  • 3 dl tej
  • 10 dkg főtt vagy sült cékla finomra reszelve
  • 1/2 kávéskanál só
  • növényi olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • kb. 25 dkg rózsáira szedett brokkoli
  • 2 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 3 csapott teáskanál kukoricakeményítő
  • 5 dkg finomra reszelt félkemény sajt (pl. edámi, ementáli, trappista)
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld felaprítva
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítek. A homogén állag eléréséhez az alkotórészeket turmixgép poharába teszem, simára turmixolom. Fél órát hűvös helyen pihentetem.

Közben elkészítem a tölteléket: a rózsáira bontott brokkolit 4-5 perc alatt forrásban lévő sós vízben blansírozom, majd jeges vízbe szedem, hogy üde zöld színét megőrizze. Az egyszerű mártáshoz a tejben elkeverem a keményítőt, felforralom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a vajat, a petrezselyemzöldet, végül a sajtot. A kész mártásba forgatom a brokkolikat.

A tésztából kevés olajon 10-12 palacsintát sütök. Megtöltöm a brokkolimártással, frissen őrölt borssal fűszerezve tálalom.

Megjegyzés



További fotókat, tudnivalókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss