A céklát megpucoljuk, majd lereszeljük és a levéből elveszünk 2-3 evőkanállal, majd kb. 8 perc alatt puhára pároljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 20x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást, a vaníliát, a kihűlt céklát és a száraz hozzávalókat: a barna cukrot, a kakaóport, a lisztet és a sót. A masszából elveszünk 5 evőkanállal, a többit a tepsibe simítjuk.
A krémsajtot simára keverjük a tojással és a porcukorral, ezután rásimítjuk a kakaós masszára. A félretett csokis masszából kisebb halmokat rakunk a tetejére, meglocsoljuk a céklalével és egy villával cirmosra keverjük. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni és felkockázva kínáljuk.