Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás-krémsajtos brownie

default user icon

Hozzávalók

  • Tészta :
  • 15 dkg cékla
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé (70 % os )
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • Tetejére :
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A céklát megpucoljuk, majd lereszeljük és a levéből elveszünk 2-3 evőkanállal, majd kb 8 perc alatt puhára pároljuk.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    3. A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást, a vaníliát, a kihűlt céklát és a száraz hozzávalókat, a barna cukrot, a kakaóport, a lisztet és a sót. A masszából elveszünk 5 evőkanállal, a többit a tepsibe simítjuk.
    4. A krémsajtot simára keverjük a tojással és a cukorral, ezután rásimítjuk a kakaós masszára. A félretett csokis masszából kisebb halmokat rakunk a tetejére, meglocsoljuk a céklalével és egy villával cirmosra keverjük. Kb 20 - 25 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni és felkockázva kínáljuk.

    EGYSZERŰ KEVERT BROWNIE >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin