Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-kecskesajtos szuflé fenyőmézzel és tokaji mártással

45 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 db tojás
  • 6 dkg fenyőméz
  • 6 dkg cékla
  • 4 dkg lágy kecske sajt
  • 2,5 dkg liszt
  • vaj a formák kenéséhez
  • A mártáshoz:
  • 1,5 dl édes tokaji bor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A szufléhoz a céklát meghámozom, felszeletelem, előfőzöm, a főzővízbe teszek 1 teáskanál barna nádcukrot, csipet sót, 1 darab szegfűszeget. Miután megfőtt és kihűlt, vékony csíkokra vágom.

A formákat kivajazom, liszttel kiszórom. A tojást kettéválasztom, a sárgáját habosra keverem a fenyőmézzel, majd hozzászitálom a lisztet, és csomómentesre keverem. Majd hozzáadom a vékonyra szelt céklát, és belemorzsolom a kecskesajtot. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a masszába. Beletöltöm a formákba, majd előmelegített sütőben először 5 percig 200 fokon, majd 180 fokon 20-25 percig sütöm.

A mártáshoz a tojássárgát habosra keverem a mézzel, majd vízgőz fölött, a bort apránként hozzákeverve sűrűre főzöm. Hozzáadom a tejszínt, amivel keverem egészen forráspontig.

Miután a mártás elkészült, lehűtöm, és tálalom a szuflé mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss