Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-kapros marinált lazac

MME MME
120 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg friss lazac
  • 2 nagyobb friss cékla
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 1 citrom
  • bors
  • kapribogyó
  • A tálaláshoz:
  • pár szelet feketekenyér
  • citrom
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A marináláshoz a friss céklát lereszeljük. Egy mélyebb tányér aljában megágyazunk a reszelt céklával, majd ráhelyezzük a friss lazacdarabunkat, végül alaposan beborítjuk a céklával. Fóliával lezárjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük a lazacot a reszelt céklaágyból, ami ez idő alatt szépen megszínezte. Hideg víz alatt leöblítjük.

Friss kaprot aprítunk, elkeverjük citrom reszelt héjával és facsart levével, ízesítjük sóval, borssal, valamint kapribogyót keverünk hozzá. A lazacunkat kb. fél cm vastagon beborítjuk a kapros keverékkel, jól belenyomkodjuk a lazacszeletbe. Néhány órát fogyasztásig így tároljuk a hűtőben. A citrom leve kissé segít megpuhítani a lazachúst.

Vékony szeletekre vágva, tejföllel, citromgerezddel feketekenyéren tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss