Elkészítés: A marináláshoz a friss céklát lereszeljük. Egy mélyebb tányér aljában megágyazunk a reszelt céklával, majd ráhelyezzük a friss lazacdarabunkat, végül alaposan beborítjuk a céklával. Fóliával lezárjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a lazacot a reszelt céklaágyból, ami ez idő alatt szépen megszínezte. Hideg víz alatt leöblítjük.
Friss kaprot aprítunk, elkeverjük citrom reszelt héjával és facsart levével, ízesítjük sóval, borssal, valamint kapribogyót keverünk hozzá. A lazacunkat kb. fél cm vastagon beborítjuk a kapros keverékkel, jól belenyomkodjuk a lazacszeletbe. Néhány órát fogyasztásig így tároljuk a hűtőben. A citrom leve kissé segít megpuhítani a lazachúst.
Vékony szeletekre vágva, tejföllel, citromgerezddel feketekenyéren tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre