Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás humusz

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.

A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal együtt botmixerrel pépesítsük. Hagyjuk rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel, és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá kenyeret vagy péksüteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss