Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás gnocchi napon szárított paradicsommal

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A céklás gnocchihoz (nagyobb adag):
  • 1 nagy fej cékla
  • 2 db főtt burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • liszt
  • A szárított paradicsomos-petrezselymes mártáshoz (2 személynek):
  • 5-6 szelet napon szárított sárga paradicsom
  • 2 evőkanál vaj
  • petrezselyem ízlés szerint
  • csipet só
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk fóliába, és 1 órát pihentetjük.

Ezután késsel egyenlő részekre vágjuk (5-6 szelet), minden részt kissé megnyújtunk, rudakat formázunk, 1 cm-es darabokra felszeleteljük, és villával megformázzuk. Bő, sós vízben megfőzzük.

Vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük az apóra vágott paradicsomot és petrezselymet, majd a gnocchit. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Ezek is érdekelhetnek