Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás és currys savanyú tojás

120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • A cékláshoz:
  • 2,5 dl céklalé
  • 2,5 dl almaecet (5%-os)
  • 1/4 hagyma szeletelve
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 szem kardamom
  • 1 teáskanál só
  • A curryshez:
  • 2,5 dl almaecet (5%-os)
  • 1/4 hagyma szeletelve
  • 3 szem kardamom
  • 3 szem szegfűbors
  • 1 teáskanál sárga mustármag
  • 1 evőkanál currypor

Elkészítés

Elkészítés: Egy párolóbetétes edényben vizet forralunk, amikor forr, akkor a párolóbetétre tesszük a tojásokat, és kb. 20 percig fedő alatt pároljuk. Majd jeges vízbe tesszük.

A főtt tojásokat megpucoljuk, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Közben elkészítjük a felöntőleveket: a hozzávalókat egy lábasba tesszük, és kb. 5 percig forraljuk, először kevergetve, amíg a cukor fel nem olvad, majd 5 percig főzzük, amíg a hagyma üveges nem lesz kicsit. Elzárjuk a gázt, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A céklásnál cékladarabokat is tehetünk az üvegbe, majd felöntjük a lével és lezárjuk. Fél napot hagyhatjuk szobahőmérsékleten, utána viszont hűtőszekrényben tároljuk. Minél tovább van a lében, annál jobban átjárja.

Ezek is érdekelhetnek

Friss