Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, és kis vajjal és tejjel pürésítjük.
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, és 2 evőkanál forró olajra dobjuk, megpirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
A besamelhez a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a hideg tejjel, beletesszük a reszelt tormát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve sűrűre főzzük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy tortaformát, belekarikázzuk a főtt céklát. Leöntjük a tormás besamellel, majd befedjük a csirkemellkockákkal. Rásimítjuk az almás krumplipürét, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre