Céklaleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3-4 közelepes méretű cékla
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 keményre főzött tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 erőleveskocka
  • bors
  • köménymag
  • 1 teáskanál cukor
  • ecet ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem köménymaggal és pici borssal. Közben a tojásokat héjában keményre főzöm, majd tojásszeletelővel csíkokra vágom. A levest tejföl és liszt keverékével besűrítem, ecettel és cukorral ízesítem, és betétnek beleteszem a tojáscsíkokat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek