Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklaleves tejföllel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csíkokra vágjuk a répát, a zellert, és a cékla felét. Felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes lángon kb. 3 percig pirítjuk a zöldségcsíkokat.
  2. Hozzáadjuk a hagymát, és együtt pirítjuk néhány percig. Felengedjük a zöldségalaplével, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, 2 percig főzzük, majd az ecettel ízesítjük.
  3. A maradék céklából kipréseljük a levet, és ezt is a leveshez öntjük. A hűtőbe tesszük legalább 2 órára. A magok eltávolítása után kockázzuk fel az uborkát.
  4. Tálaláskor először a tányérba merjük a levest, majd beletesszük a kockára vágott uborkát, végül a tejfölt és a felaprított snidlinget és kaprot.

SAJTOS CÉKLAKRÉM>>> 

CÉKLÁS RIZOTTÓ PARMEZÁNNAL>>> 

CÉKLÁS-KRÉMSAJTOS BROWNIE>>> 

Ne főzzük túl puhára a zöldséget, maradjon inkább friss, ropogós.

Ezek is érdekelhetnek