Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklaleves tejföllel

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 40 dkg cékla
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 fej felaprított hagyma
  • 6 dl zöldségalaplé
  • bors
  • 2 ek fehérborecet
  • 15 dkg uborka
  • 4 ek tejföl
  • 1 ek snidling
  • 1/2 csokor kapor

Elkészítés

    1. Csíkokra vágjuk a répát, a zellert, és a cékla felét. Felforrósítjuk az olívaolaj at, és közepes lángon kb. 3 percig pirítjuk a zöldségcsíkokat.
    2. Hozzáadjuk a hagymát, és együtt pirítjuk néhány percig. Felengedjük a zöldségalaplével, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, 2 percig főzzük, majd az ecettel ízesítjük.
    3. A maradék céklából kipréseljük a levet, és ezt is a leveshez öntjük. A hűtőbe tesszük legalább 2 órára. A magok eltávolítása után kockázzuk fel az uborkát.
    4. Tálaláskor először a tányérba merjük a levest, majd beletesszük a kockára vágott uborkát, végül a tejfölt és a felaprított snidlinget és kaprot.

    SAJTOS CÉKLAKRÉM>>> 

    CÉKLÁS RIZOTTÓ PARMEZÁNNAL>>> 

    CÉKLÁS-KRÉMSAJTOS BROWNIE>>> 

Ne főzzük túl puhára a zöldséget, maradjon inkább friss, ropogós.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin