Csíkokra vágjuk a répát, a zellert, és a cékla felét. Felforrósítjuk az olívaolaj at, és közepes lángon kb. 3 percig pirítjuk a zöldségcsíkokat.
Hozzáadjuk a hagymát, és együtt pirítjuk néhány percig. Felengedjük a zöldségalaplével, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, 2 percig főzzük, majd az ecettel ízesítjük.
A maradék céklából kipréseljük a levet, és ezt is a leveshez öntjük. A hűtőbe tesszük legalább 2 órára. A magok eltávolítása után kockázzuk fel az uborkát.
Tálaláskor először a tányérba merjük a levest, majd beletesszük a kockára vágott uborkát, végül a tejfölt és a felaprított snidlinget és kaprot.
Az igazán rutinos konyhakert-tulajdonosok tél végén, fedél alatt elvetik a magvakat, hogy tavasszal már fejlett palántákat tudjanak kiültetni, és előrébb hozhassák a betakarítást. Bemutatjuk a lépéseket.
Pillantsunk be ebbe az apró belvárosi lakásba, ahol a letisztultság, az egyszerű színvilág és a belecsempészett trópusi hangulat ötvözetével találkozhatunk!
CSEH JÁNOS
séf