Elkészítés: A céklát megpucoljuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük, és a margarinon elkezdjük párolni. Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a céklát, együtt pároljuk még pár percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és jó fél órán át főzzük.
Levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, pici vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és jól kiforraljuk. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, de főzni már nem kell.
Egy teflon serpenyőbe tesszük a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörköljük (vigyázzunk, mert hamar megég).
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a mandulát, és egy kevés tejszínt rácsepegtetve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre