Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklaleves márványsajtos pirítóssal

MME MME
2 3.7/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg céklasaláta (készen kapható)
  • 5 dl erőleves (1 erőleveskockából)
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • A tálaláshoz:
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 10 dkg márvány sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet szendvicskenyér

Elkészítés

Előkészítés: A céklasalátát leszűrjük, levét félretesszük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, leveleit apróra vágjuk.

Elkészítés: A húslevest felforraljuk, és 2-3 percig főzzük benne a céklasalátát. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, rámerjük a forró levest, és jól elkeverjük. Ha szükséges, a visszamaradt céklasaláta-lével pikánsra ízesítjük. A petrezselyemzölddel díszítjük, és márványsajtos pirítóst kínálunk mellé. Ehhez a márványsajtot villával összetörjük (vagy káposztareszelőn lereszeljük), és a vajjal simára eldolgozzuk. Az átlósan félbevágott, megpirított kenyérszeletekre kenjük. Kellemes, laktató leves.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 327 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss