Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklaleves gerslis húsgombóccal

2 5/5

Hozzávalók

  • 2 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paszternák (el is hagyható)
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús (sertés, pulyka- vagy csirkemell)
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 1 marék gersli (árpagyöngy, de rizsis lehet)
  • 2 db húsleveskocka
  • olíva olaj
  • 2-3 db babérlevél
  • 7 dl víz
  • 7 dl almalé
  • A tálaláshoz:
  • tejföl és torma keveréke

Elkészítés

    1. A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
    2. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
    3. Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolaj on a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.
    4. Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.
    5. Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

    CSORBA LEVES HÚSGOMBÓCCAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Köszönöm!!!
Nanasnani
Menüben: 2014 17. hét.

Hasonló Receptek

Magazin