A megtisztított hagymát felaprítuk. A céklát, a zellert, valamint a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
Felforrósítsunk 1 ek vajat, és megpirítjuk rajta a durvára vágott diót és mandulát, azután kiszedjük. A felforrósított olajon üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt pirítjuk néhány percig. Meghintjük 1 tk cukorral, majd felöntjük 1,25 l vízzel. Megsózzuk, és felforraljuk. Azután közepes lángon 25-30 percig főzzük a levest.
Lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a maradék vajat, valamint ½ tk sót, és felforraljuk.Beleszórjuk a búzadarát, és kevergetv eaddig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd beledolgozzuk a tojást és a lereszelt sajtot. Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából, és forrásban lévő, sós vízben 8-10 perc alatt kifőzzük azokat. Végül mindet kiszedjük egy szűrőlapáttal, és lecsepegtetjük.
A levest botmixerrel pürésítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a citromlét, valamint, ha szükséges, egy kevés cukrot. Tányérokba merjük, és a tejszínnel, a sajtos grízgaluskákkal, továbbá a felkarikázott snidlinggel kínáljuk. A diós-mandulás keverékkel megszórva tálaljuk.