Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklakrémes sonkatekercs

MME MME
3.7/5
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A céklákat megmosom, alaposan, hogy ne maradjon rajtuk homok. Sütőbe rakom, és puhára sütöm úgy, hogy egy pici vizet aláöntök, vagy egészben megfőzöm őket (ez gyorsabb, de levesesebb marad a cékla, ezért több munka lesz majd vele). A főtt/sült céklát összeturmuxolom a főtt tojások fehérjéjével. Ha főztem a céklát, akkor a levét turmikolás után hagyom lecsepegni. A tojássárgákat összekeverem a fűszerekkel, sóval, mustárral és az olívaolajjal, végül hozzákeverem a joghurtot/tejfölt. Lehet beletenni 2 evőkanál natúr sajtkrémet, mascarponét is. A tojássárgás keveréket összekeverem a céklával. Hidegre teszem, és ha lehűlt, beletöltöm a sonkaszeletekbe. Egészséges és nagyon finom előétel. Pikáns egy pici tormával is.

Megjegyzés

Ezt a receptet én találtam ki, és eddig mindenkinek ízlett, aki megkóstolta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss