Céklakrém

default user icon
2

Hozzávalók

  • 4 db cékla (közepes)
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 kis pohár tejföl
  • kapor
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokon másfél óra alatt megsütjük. 
    2.  Ha megsült, meghámozzuk, majd összeturmixoljuk a kefirrel és a tejföllel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a kaprot és a nagylyukú sajtreszelőn lereszelt uborkát. Összekeverjük, majd egy órát állni hagyjuk.

     

Megjegyzés

A hideg, litván céklaleves ihlette. Pirítóson a legjobb!

Anita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Anita 4 hónappal ezelőtt
OK, megtaláltam a receptjeimet. :D De a céklakrém akkor is hidegen jó! A szerző
Anita 4 hónappal ezelőtt
Kedves Szerkesztők, nem állni hagyjuk egy órát, hanem legalább fél napra hűtőbe tesszük, mert melegen nagyon rossz! Egyébként mi lett a mindmegettével, régen meg lehetett nézni egy felhasználó minden receptjét, meg a sajátjainkat is egy gyűjtésben, ma meg már a saját receptjeim se találom meg és erről a receptről se lehet tudni, ki küldte. Alapvetően itt archiváltam a receptjeimet és itt is kerestem sokat vissza, meg innen küldtem át őket ismerősöknek, ha kérték őket, mert csak a linket kellett másolni. Mostantól maradnak Word-fájlban... Ez nem jó.

Hasonló Receptek

Magazin