Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Friss céklasaláta (céklacarpaccio)

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db cékla
  • 1 db citrom
  • 3 ek borecet
  • 1 ek méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1 csokor madársaláta
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A céklát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az ecettel, a mézzel és az olajjal. Sózzuk és borsozzuk, majd az öntetbe forgatjuk a céklaszeleteket. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    2.

    A szeleteket lecsepegtetjük, tányérra rendezzük őket, és rászórjuk a diót. A madársaláta leveleivel, és pirítóssal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin