Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cékla-paradicsomsaláta

75 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db kisebb női ökölméretű cékla
  • 8 db közepes méretű lucullus paradicsom
  • 3 db közepes méretű savanyú uborka
  • 1 kis fej mogyoróhagyma
  • 1 maroknyi friss bazsalikomlevél
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés só
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A céklákat alapos sikálást követően alufóliába csomagoltam, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöttem. Mikor langyosra hűlt, gumikesztyűben meghámoztam, 1 cm-es kockákra vágtam. A paradicsomok héját bemetszettem, 2 percre forró vízbe dobtam, meghámoztam, és a céklával azonos méretűre daraboltam. Az uborkát szintén felaprítottam, a hagymát egészen finomra vágtam.

Minden zöldséget tálra halmoztam, óvatosan összekevertem.

Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalaztam, alaposan összeráztam, tálaláskor locsoltam a salátára.

Sajttal, felvágottal, hideg sültekkel remek vacsorafogás – kímélő napokon.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss