Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ceglédi háromhúsos betyárgulyás

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 40 dkg marhanyak
  • bors
  • őrölt köménymag
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 0,8 dkg őrölt pirospaprika
  • 10 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 40 dkg birkalapocka
  • 2 db babérlevél
  • 40 dkg kecskelapocka
  • 2 szál zöld rozmaring
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg laskatészta
  • 4 db levescipó

Elkészítés

    1. A füstölt szalonnát 1X1 cm-es kockákra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott marhanyakat, és megpörköljük.
    2. A tűzről levéve hozzákeverjük a sót, a borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, és kb. 30 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst és a babérlevelet.
    3. Újabb 30 perc a főzés után hozzáadjuk a kockára vágott kecskehúst és a rozmaringot. Tovább főzzük, és 1,5 óra múlva beletesszük a szeletekre vágott gombát. 
    4.  30 percig főzzük, majd bő lére engedjük, és a szaftjába belefőzzük a laskatésztát. Ha a tészta megpuhult, levesszük a tűzről, és levescipóban tálaljuk.

Megjegyzés

Az elpárolgó folyadékot füstölt csülök vagy füstölt sonka levének és víz 50-50%-os keverékével, esetleg félszáraz vörösborral pótoljuk.

smpeti
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek