Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ceglédi háromhúsos betyárgulyás

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát 1X1 cm-es kockákra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott marhanyakat, és megpörköljük.
  2. A tűzről levéve hozzákeverjük a sót, a borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, és kb. 30 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst és a babérlevelet.
  3. Újabb 30 perc a főzés után hozzáadjuk a kockára vágott kecskehúst és a rozmaringot. Tovább főzzük, és 1,5 óra múlva beletesszük a szeletekre vágott gombát. 
  4.  30 percig főzzük, majd bő lére engedjük, és a szaftjába belefőzzük a laskatésztát. Ha a tészta megpuhult, levesszük a tűzről, és levescipóban tálaljuk.

Megjegyzés

Az elpárolgó folyadékot füstölt csülök vagy füstölt sonka levének és víz 50-50%-os keverékével, esetleg félszáraz vörösborral pótoljuk. - smpeti

Ezek is érdekelhetnek

Friss