Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ülőmunkát végzel? Rohansz egész nap? Diétatippek minden típusnak

default user icon
MME
Az életformád azt is meghatározza, hogy melyik módszerrel karcsúsodhatsz a legegyszerűbben!
A családanya

A palacsinta és a családnak készített más finomságok mellett fogyózni? Majdnem lehetetlen! Vezeted a háztartást, gondoskodsz a gyerekekről, mindennap főzöl, és emellett észrevétlenül felkúsznak rád a pluszkilók... Mi segíthet? A trükk az apró változtatásokban rejlik!

Tippek:

- Továbbra is tedd a gyerekeid elé a kedvenc fogásaikat, de vess be egy apró cselt. A hasábburgonya helyett például jöhet a héjában sült krumpli, a készétel megrendelése helyett pedig készítsd el magad a pizzát, akár leveles tésztából is, de zsírszegény sajttal és sok-sok zöldséggel megpakolva.

- Sokat segít a főzésben és az energiaspórolásban, ha beszerzel egy kalóriatáblázatot! Ebből megtudhatod, melyek a legalakkímélőbb élelmiszerek, amelyekkre lecserélheted a kalóriadús és zsíros hozzávalókat!

- A teendőid mellett nincs időd sportolni? Sokat számít napi 30 perc séta vagy egy óra mókázás is a gyerekekkel a játszótéren!

Sporttipp: A nappali lehet a táncparkett: csörögj együtt a csemetéiddel!

Diéták, fogyókúrák >>>

Aki egész nap talpon van

A foglalkozásod miatt rendszertelenül eszel, és gyakran nassolsz finom, de egészségtelen ételeket? Akkor nem csoda, hogy miután este hazaérsz, mindent megeszel a hűtőből, mert úgy érzed, semmi erőd nincs ahhoz, hogy főzz magadnak valami táplálót.

Tippek:

- Figyelj oda arra, hogy eleget aludj. Ha fáradt vagy, úgy érezheted, hogy evéssel kell pótolnod a hiányzó energiát.

- Mindig minden falatot alaposan rágj meg, hogy az agyadnak legyen ideje „elhinni”, hogy jóllaktál.

- A tervezés fél siker: ha délben csak egy salátára vagy egy szendvicsre van időd, vacsorára válassz meleg ételt! Amikor előre tudod, hogy este se energiád, se időd nem lesz főzni, érdemes reggel elkészítened a vacsorát. A paradicsomos tészta vagy a gyors rizs párolt zöldségekkel és apró csirkefalatokkal 15 perc alatt kész van!

Sporttipp: A rohanó hétköznapok feszültségét a jóga és a Pilates enyhítené. 

90 napos fogyókúra >>>

Ülőmunkát végzel?

Egész nap a gép előtt ülsz, ebédre eszel valamit laktatót, délután pedig a fiókodból vagy az ételautomatából nassolgatsz? A tápanyagokban szegény étkezés következménye a farkasétvágy, ami mozgásszegény életmóddal párosulva súlyfelesleghez vezet.

Tippek:

- A tápláló reggeli a te esetedben különösen fontos! Egy nagy adag gyümölcssaláta joghurttal vagy egy teljes kiőrlésű pékáruval készített zöldséges-sonkás szendvics elég energiát ad az ebédig.

- Amikor csak lehet, válaszd a lift helyett a lépcsőt, gyalogolj egy buszmegállónyi távolságot, esténként pedig tornázz otthon.

- Ne a számítógéped előtt egyél, mert ez arra sarkall, hogy minél gyorsabban letudd az étkezést! Emiatt aztán úgy fogod érezni, hogy nem laktál jól...

- Az óránkénti 5-10 perces szünetben sétálj egyet az épület körül, és végezz nyújtó gyakorlatokat!

- Vigyél magaddal egészséges nassolnivalókat (pl. zöldségek, korpás keksz) a munkahelyedre.

Sporttipp: Heti egy-két alakommal a munka után szervezz közös sportprogramot a kollégáiddal!  

Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene >>>

A konyhatündér

Ez a te birodalmad! Mindegy, hogy sütésről vagy főzésről van szó, csábítóbbnál csábítóbb finomságokat varázsolsz az asztalra, megörvendeztetve ezzel a szeretteidet. A konyha az a hely, ahol kikapcsolódhatsz és feltöltődhetsz. Sajnos ehhez a nassolás is szervesen hozzátartozik, hiszen meg kell kóstolnod a készülő finomságokat...

Tippek:

- Nincs semmi gond a hétvégi lukulluszi lakomákkal – feltéve, hogy a mozgásra is elég időt szánsz! Menj el kirándulni vagy biciklizni.

- Felejtsd el a tabukat, a tiltás sosem vezet jóra! Néhanapján igenis megengedett egy kis csoki! Sütés közben mindig tarts magad mellett némi gyümölcsöt vagy csíkokra vágott zöldséget, és ezt rágcsáld ahelyett, hogy a készülő fogásból falatozol...

- Ha napközben sokat ettél, este fogd vissza magad! Ilyenkor jöhet a vegyes saláta sovány sajttal vagy a párolt zöldség grillezett hallal.

ÍGY FOGYOTT LE MELISSA MCCARTHY, JOHN GOODMAN ÉS JONAH HILL >>> 
LE AKARSZ FOGYNI? ÍME A TÖKÉLETES DIÉTÁS NAPIREND >>> 
ITT A NAGY ŐSZI DIÉTA 7 NAPOS MINTAÉTRENDDEL >>> 
3 APRÓSÁG, AMIN VÁLTOZTATNOD KELL, HA FOGYNÁL NÉHÁNY KILÓT! >>> 
FOGYJ 2 NAP ALATT: VILLÁMDIÉTÁK MINTAÉTRENDDEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss