Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit, mivel helyettesíts, ha elfogyott egy hozzávaló - 6 tuti tipp!

Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most eláruljuk, mit mivel érdemes helyettesíteni, ha főzés közben fogy el egy hozzávaló.

Adtunk már tippeket rántotthús-sütéshez és halkészítéshez, később a főzelékfőzés került terítékre, utána pedig a száraz kenyér felhasználásához adtunk tanácsokat. De jelentkeztünk kelt tésztás trükkökkel, és elárultuk, hogyan hasznosítsuk újra a főzővizet és mit kezdjünk a maradékkal.

1.

Panírozáskor, ha fogytán a tojás, érdemes egy kis tejjel felhígítani. Ugyanolyan jó!

2.

Ha a zsemlemorzsa kevés, dúsítsd fel egy kevés reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Változatosabb lesz a rántott hús!

3.

A tojásfehérjét dúsíthatjuk hideg vízzel. Ha például három tojásfehérjéhez 1 evőkanál hideg vizet adunk, és így verjük fel, megnöveljük a mennyiségét.

4.

Ha nincs otthon pudingpor, könnyedén készíthető puding 1 liter tejből, 5 evőkanál lisztből, 5 evőkanál cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 5 kávéskanál szitált kakaóporból.

5.

A madártejet dúsíthatjuk egy kevés vaníliás pudinggal, így kevesebb tojásból is kiadós lesz!

6.

A házilag készített majonéz a duplájára duzzasztható, ha keverés közben az olaj mellett egy kevés citromos vizet is adagolunk hozzá. Könnyebb is lesz ezzel a módszerrel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss