Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és mennyei reggeli: nutellás kalács pofonegyszerűen!

Olyan szépséges ez a kalács, mintha egy elegáns francia pékségben készült volna - pedig villámgyorsan betekerhető, még egy mozgalmas hétköznap reggelén is!

 

Mostmár tényleg sokadjára fejtem ki, hogy mekkora rajongója vagyok a kész pizzatésztának. Egyszerűen nem tudom megunni, és sajnos már rávenni se magam, hogy gyúrjam be én.

Aztán mindig eltervezem, hogy najó, Adri, szedd össze magad, most megcsinálod szépen te a tésztát. Ó itt ez a klassz recept, ki kéne próbálni. Á, nem állok neki gyúrogatni, nahát van itthon egy kész a hűtőben. Micsoda véletlen!

Szerintem lassan a bolti pizzatészta úgy figyel a hütőben mindig, mint a tej meg a tojás. Ott van, mert kell, hogy mindig legyen.

Alapvetően ezt a desszertet nem is szeretném reklámozni, maga a kép eladja az egészet. Ha jót akartok, egyből kettőt süttök! :)


Hozzávalók (18 szelethez)

1 csomag konyhakész pizzatészta
200 g mogyorókrém
liszt
porcukor a szóráshoz

1. A kitekert tésztát helyezzük enyhén lisztezett deszkára, és óvatosan simítsuk rá a mogyorókrémet. Tekerjük fel a tésztát, majd hosszában vágjuk félbe. Tekerjük össze a két részt, végül nyomkodjuk össze a végeket.



2. Helyezzük a csokis fonottast sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük aranyszínűre a 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

 A recept a Fanny konyha 2015/11.számában jelent meg!

További kedvenc pizzatésztás receptjeim:

Villámgyors töltött pizza
golyók >>>
Sonkával töltött pizzalepény >>>
VENDÉGVÁRÓ MUSTÁROS CSIGA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss