Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 ok, hogy minden nap egyél málnát

default user icon
MME
Ez a nyári bogyós gyümölcs nemcsak finom, de az egészségedre is pozitív hatással van. Sőt, még meg is szépít!

1. Javítja a látást

Napi 2-3 maréknyi málna segít megelőzni a súlyos látásromlást, a makuladegeneráció (vagyis szemfenéki meszesedés, ami az időskori látásromlás egyik vezető oka) egyik legismertebb természetes ellenszere. Akár sütihez, akár egy pohár smoothie-hoz, akár gyümölcssalátához választod alapanyagnak, a szemeid mindenképp meghálálják!

2. Enyhíti a menstruációs tüneteket

A málnát évszázadok óta használják a nők a nehéz napok megkönnyítésére. A nőgyógyászok napjainkban is gyakran ezt a gyümölcsöt ajánlják azoknak, akiknek nagyon erős a menzeszük. De a vérzés enyhítése mellett fájdalomcsillapító hatása is van, várandós nőknek pedig igazi csodaszer lehet émelygés ellen.

3. Segít megelőzni a daganatos betegségeket

Ha rendszeresen fogyasztasz málnát, akkor kevesebb az esély rákos betegségek kialakulására. A gyümölcsnek ugyanis magas az ellagsav tartalma, ami segít a testednek megszabadulni a szabad gyököktől. Ezenkívül rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amik szintén segítenek megakadályozni a daganatok létrejöttét.

4. Bőrfiatalító hatása van

A málna nem csak extra egészséges, de a bőrödet is megszépíti! Ha rendszeresen fogyasztod, az arcodon hamar látszani fog a ránctalanító hatása. Sőt, nem csak megeheted, de magadra is kenheted: keverj össze egy maréknyi málnát egy doboz joghurttal, majd vidd fel a kencét az arcodra! Hagyd hatni 10-15 percig, először meleg, majd hideg vízzel öblítsd le, és az arcbőröd rögtön ragyogóbb és selymesebb lesz.

5. Erősíti az immunrendszert

Magas C-vitamin- és antioxidánstartalma miatt a málna szuper hatással van az immunrendszeredre, és segít megelőzni a súlyos betegségeket. Nyáron akár még az ásványvizedbe is belecsempészheted a gyümölcsöt, ami így nem csak lágy, málnás ízű lesz, hanem extra egészséges is.

6. Segít a fogyásban

A málna rengeteg mangánt és sok-sok rostot tartalmaz, amik felgyorsítják az anyagcserét és lassítják az emésztési folyamatot, vagyis hosszabb ideig érzed úgy, hogy tele van a hasad. Ha rendszeresen fogyasztod, sokkal könnyebben le tudod dobni a pluszkilókat

Ezek is érdekelhetnek

Friss