Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banándiéta, amivel édes a fogyás + 3 banános csúcsreggeli!

default user icon
MME
A sokak által szeretett gyümölcs egyáltalán nem tiltott a fogyókúra során, ha például reggelire fogyasztod egy egészséges és finom fogás hozzávalójaként. Ismerd meg a módszert!

Gyakran hallani, hogy mivel „sok” a kalória a banánban, a fogyókúrázók nem fogyaszthatnak belőle. Ám ez egy súlyos tévhit: igenis ehetik ezt a finom gyümölcsöt, ha ügyelnek a mennyiségére és a napszakra! A banán energiatartalma a legtöbb gyümölcshöz képest valóban magasnak számít, ám reggelente 1 db banán könnyedén beilleszthető a súlyvesztést megcélzó étrendbe!

Ezért egyél banánt!

Magas gyümölcscukor- és rosttartalma révén hosszú ideig tartó teltségérzetet biztosít. A benne lévő B6-vitamin és tripofán jótékonyan hatnak a hangulatra, a kedélyállapotra. Nemcsak energiában gazdag, hanem szénhidrátban is, így edzés előtt tökéletes falatoznivaló. Ásványianyag- és vitamintartalmánál fogva többek között segíti az emésztést, és jótékony hatással van a vérnyomásra, valamint a szervezet folyadékháztartására.

1. Banános szendvics

Vékonyan kenj meg light margarinnal 2 szelet Graham-toastkenyeret, majd ossz el rajtuk 1 db felkarikázott banánt. Csepegtesd meg 1 tk mézzel. (Kb. 320 kcal)

2. Banános túrókrém

Villával pépesíts 1 db banánt, és keverd ki 100 g sovány túróval. Édesítsd pár csepp mézzel, valamint ízlés szerint adj hozzá pár csepp citromlét. (Kb. 255 kcal)

3. Banános müzli

Olvassz ki 50 g mélyhűtött málnát. Száraz serpenyőben piríts meg 1 ek diót, és egy kicsit törd össze. Darabolj fel 1 db almát és 1 db banánt, csepegtesd meg citromlével, majd forgasd össze 20 g zabpehellyel, a dióval, a málnával, 50 g natúr joghurttal és 1 tk mézzel. (Kb. 280 kcal)

Ezek is érdekelhetnek

Friss