Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 trükk, amivel a húslevesed olyan finom lesz, mint a nagyié!

default user icon
MME
Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja - ezt kijelenthetjük. A tökéletes húsleves minden évszakban a családi ebédek kötelező fogása, amellyel mindenkit az asztalhoz lehet csábítani: gyerekeket, férfiakat, hölgyeket egyaránt.

Az ellenállhatatlan húsleves készítéséhez 5 jól bevált tippel segítünk!

1. Az előkészületek

Nem csak a marhát, a tyúkot vagy a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. A húsokat egy nagy tálba tesszük és forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük és már mehetnek is a fazékba. Hideg vízzel kell felönteni, majd lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. A húsleves így nem lesz zavaros! 

2. Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki szeretné tovább fokozni az arany színt, vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal  (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe! 

3. Kockázzunk!

Kukkantsunk csak be a nagyi kamrájába, ott is megbújik egy-egy csomag leveskocka. A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó kockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek! 


4. Időtlen gyorsaság?

Hagyj időt a levesednek! A leves főzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúlj olyan megoldásokhoz, amelyek gyorsítják az előkészületeket. Vegyél tisztított zöldséget, készítsd oda a tartósítószer nélkül készülő leves kockát vagy kapd ki a fagyasztóból az egy-egy adagnyi zöldet. Te lehetsz gyors, a leves viszont szigorúan lassan főjön: a főzési idővel nem szabad spórolni, alacsony lángon hosszú órákig hagyd főni a levest és összeérni az 

5. Csak a gézen át!

Utolsó felvonásként zárd el a lángot a leves alatt. Hagyd egy fél órát pihenni, hogy mindketten megnyugodjatok, majd gondosan külön-külön tálba téve a zöldségeket és a húsokat, egy darabka gézen szűrd át az aranyló levest. A géz a legjobb szűrőnél is alaposabb és a legapróbb fűszerdarabokat is megfogja.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss