Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Carbonnade marhahúsból

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg marhacomb
  • 3 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál barnacukor
  • liszt
  • 1/2 dl sör
  • 1 csokor kakukkfű
  • 2-3 db babérlevél
  • dijoni mustár
  • 1 baguette
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Egy serpenyőben vajat hevítünk, mikor habzik, kevés olajat adunk hozzá. Ebben a zsiradékban kezdjük sütni a nagy kockára vágott marhacombot. Amikor a hús már színt kapott, kiemeljük az edényből, és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékba töltünk egy kis olajat, és előpirítjuk benne a darabolt vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és mikor levet enged, barnacukrot karamellizálunk benne. Ezután a hagymát is kiemeljük az edényből, és a serpenyőbe öntjük a húsból időközben kicsordogált húsnedveket. Megszórjuk liszttel, felöntjük sörrel, sózzuk, borsozzuk, és alaposan kiforraljuk.

    Egy lábasba tesszük az elősütött marhahúst, illetve a hagymát. Kakukkfüvet és babérlevelet teszünk mellé, ráöntjük a sörös szaftot, és 160 fokos sütőben 2-2,5 óra alatt készre pároljuk.

    A baguettet szeletekre vágjuk, megpirítjuk, és megkenjük dijoni mustárral. Ezt tálaljuk köretként a marharagu mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Faulty
Nem inkább 1/2 liter sör?

Hasonló Receptek

Magazin