Elkészítés: A marhahúst felkockázzuk akkorákra, mintha sima pörköltnek szánnánk. A répát meg a vöröshagymát felkarikázzuk.
Először serpenyőben kb. fél dl olajat hevítünk, és a húst hirtelen pirosra sütjük. Jöhet ugyanígy a répa és a vöröshagyma is. Ha kell, még mehet hozzá egy kevés olaj fokozatosan. Több részletben csináljuk, és a legmagasabb hőmérsékleten, mert nem célunk a párolás, csak egy pírított pörkös bevonat mindhárom összetevőn. A végén az egészet egy nagy lábasban vagy sütőtálban összekeverjük és sózzuk.
A sört, a mustár és a ketcupot (én csípőset szoktam, hát nem rontja el) egy tálban kikeverjük, és a húsos keverékre öntjük. Mehet bele 3-4 babérlevél jól összetördelve, hogy mindenhová jusson, és lefedve irány a sütőbe kb. 3 órára.
Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre