Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonara spagetti, ahogy Olaszországban készül

1 3.9/5
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha túl sok zsírt engedett, akkor ki lehet belőle kanalazni, kb. 2 evőkanálnyi zsíradék maradjon a sepenyőben).
  2. A maradék zsiradékon közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzádjuk az áttört vagy finomra vágott fokhagymát, és még 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk fehérbort, és még 1 percig főzzük.
  3. Közben egy mély tálba tesszük a tojások sárgáját, megsózzuk, megborsozzuk, majd felverjük egy villával. Hozzáadjuk a megpirított szalonnát és elkeverjük.
  4. A tésztát leszűrjük, elkeverjük 1-2 evőkanál olívaolajjal, és a tojásos tálba borítjuk. Rátesszük a hagymákat és a lereszelt sajt nagy részét (valamennyit félreteszünk a tálaláshoz). Két villával átforgatjuk az egészet, amíg a tojás a tészta forróságától megszilárdul.
  5. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A maradék reszelt sajtot kínáljuk mellé.

CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>> 

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

EGYEDÉNYES CARBONARA SPAGETTI >>> 

Megjegyzés

Magyarországon szinte lehetetlen igazi carbonarat találni, akár étteremben, akár receptben. Itt is kb. 10 receptből 1 volt olyan, ami nem tartalmazott tejszínt. Az eredeti olasz carbonaraban nincs tejszín! Az az amerikai átirat. Gépsonka meg pláne nincs benne!

A carbonara alapjában véve szalonna, tojás (vagy csak sárgája), pecorino vagy parmezán sajt (vagy ezek vegyesen), só, bors. A forró spagetti hője főzi meg a tojásokat.

Az időzítésre érdemes tehát odafigyelni, a tészta mindenképpen legyen tűzforró, amikor az egészet összekeverjük. Amúgy iszonyú egyszerű és gyorsan megvan. - iben12

Ezek is érdekelhetnek

Friss