Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Carbonara spagetti, ahogy Olaszországban készül

default user icon
1 3.9/5

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 20 dkg bacon (vagy kolozsvári szalonna, csíkokra vágva)
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás sárgája
  • 8 dkg pecorino (vagy parmezán)
  • 3 ek olívaolaj
  • bors
  • 0,1 dl száraz fehérbor
  • 1/2 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha túl sok zsírt engedett, akkor ki lehet belőle kanalazni, kb. 2 evőkanálnyi zsíradék maradjon a sepenyőben).
    2. A maradék zsiradékon közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzádjuk az áttört vagy finomra vágott fokhagymát, és még 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk fehérbort, és még 1 percig főzzük.
    3. Közben egy mély tálba tesszük a tojások sárgáját, megsózzuk, megborsozzuk, majd felverjük egy villával. Hozzáadjuk a megpirított szalonnát és elkeverjük.
    4. A tésztát leszűrjük, elkeverjük 1-2 evőkanál olívaolajjal, és a tojásos tálba borítjuk. Rátesszük a hagymákat és a lereszelt sajt nagy részét (valamennyit félreteszünk a tálaláshoz). Két villával átforgatjuk az egészet, amíg a tojás a tészta forróságától megszilárdul.
    5. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A maradék reszelt sajtot kínáljuk mellé.

    CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>> 

    EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

    EGYEDÉNYES CARBONARA SPAGETTI >>> 

Megjegyzés

Magyarországon szinte lehetetlen igazi carbonarat találni, akár étteremben, akár receptben. Itt is kb. 10 receptből 1 volt olyan, ami nem tartalmazott tejszínt. Az eredeti olasz carbonaraban nincs tejszín! Az az amerikai átirat. Gépsonka meg pláne nincs benne!

A carbonara alapjában véve szalonna, tojás (vagy csak sárgája), pecorino vagy parmezán sajt (vagy ezek vegyesen), só, bors. A forró spagetti hője főzi meg a tojásokat.

Az időzítésre érdemes tehát odafigyelni, a tészta mindenképpen legyen tűzforró, amikor az egészet összekeverjük. Amúgy iszonyú egyszerű és gyorsan megvan.

iben12
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

MissTory
Éppen most lett kész! :D Az illata mennyei, és az íze.... hamm...az is mennyei. Köszönöm a receptet. :D

Hasonló Receptek

Magazin