Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonara spagetti (eredeti recept)

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az eredeti carbonara spagetti elkészítéséhez a pancettát (ha nem kapunk, akkor se essünk kétségbe, kolozsvári szalonnával is tökéletes lesz) felcsíkozzuk, és az olajon lassan megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. Eközben a tésztát sós vízben al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük úgy, hogy felfogunk és félreteszünk néhány dl-t a tészta főzővizét.
  3. A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a parmezánt. 
  4. A kifőtt tésztát a pirított szalonnás serpenyőbe tesszük. Alaposan összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a tészta főzővizét. Pár percre visszarakjuk a tűzre, közben folyamatosan rázogatjuk addig, amíg a tojás be nem vonja a tésztát és krémes nem lesz.


Ezek is érdekelhetnek