Elkészítés: A tésztát kevés sóval a leírás szerint kifőzöm, majd leszűröm.
Egy nagyobb serpenyőben a baconkockákat a fokhagymával és a sonkakockákkal megpirítom, majd felöntöm tejszínnel, fűszerezem őrölt borssal és oregánóval (sót nem adtam hozzá, mert a szalonna elég sós, illetve a parmezán is). Hozzáadom a reszelt parmezánt (az egészet), majd pár percig ezzel is forralom, kevergetem.
Lehúzom a tűzről, hagyom hűlni, és amikor a tészta elkészült, akkor keverem bele a 2 db tojás sárgáját. Ha nagyon forró a szósz, akkor összekaphatja a tojást.
Belekeverem a tésztát, majd tálaláskor füstölt sajtot is reszelek rá.
Jó étvágyat hozzá, nagyon fincsi lett. :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre