Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Carbonara káposzta

Hozzávalók

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 ek méz
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 ek almaecet
  • 1/4 tk só
  • 2 ek kókuszzsír
  • A carbonarahoz:
  • 25 dkg húsos szalonna 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek sertészsír vagy kókuszzsír
  • 1 szál újhagyma (zöldje is)
  • 0,5 l kókusztej
  • bors
  • szerecsendió
  • 4 db tojássárgája
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

    1. Egy lábasban feltesszük melegedni a zsírt és a mézet. Amikor gyöngyözik, rátesszük a lereszelt lilakáposztát, fűszerezzük, sózzuk, és ráöntjük az almaecetet is. Egy fedővel letakarjuk, majd rázó mozdulatokkal összekeverjük a lábas tartalmát. Alacsony tűzön hagyjuk párolódni, és 10 percenkéntmegrázogatjuk. A fedőt ne vegyükle, mert a gőzre, ami bent van, szüksége van a káposztának.
    2. Amíg a „káposztatészta” párolódik, elkészítjük a carbonárát. Egy serpenyőben feltesszük a zsírt a felkarikázottújhagymát, az átpasszírozott fokhagymát, és a felkockázott szalonnát. Közepes lángon hagyjuk egy kicsit összesülni, de figyeljünk, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Amikor a szalonna már kissé összetöpörödött , felöntjük a kókusztej 2/3-ával. Óvatosan sózzuk, a szalonna sósságától függően, borsozzuk, és reszelünk rá egy kis szerecsendiót ízlés szerint.
    3. A maradék kókusztejet kikeverjük a tojássárgájával, és amikor a serpenyőben a szalonnás rész már bugyog, félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojásos kókusztejet. Amikor jól elkevertük, 1-2 percre, alacsony fokozaton visszatesszük főni, és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik.
    4. Az elkészült káposztát tányérra tesszük, majd a tetejére halmozzuk a carbonara feltétet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin