Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonara - ahogy én tanultam

MME MME
21 4.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát kifőzük, leszűrjük, leöblítjük, kis olajat teszünk rá. A szalonnát kockára vágjuk, a foghagymát kés lapjával összenyomjuk, felaprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, a fokhagymát is hozzátesszük a pirítás végén. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, felaprított petrezselymet teszünk bele, majd forralunk rajta egyet, végül belereszeljük a sajtot. Nagy serpenyőben villával elkeverjük benne a tésztát. A tojássárgákat felverjük, és tűzről lehúzott tésztához keverjük. Tálaljuk.

Megjegyzés

Lehet ezt drágán és olcsón is csinálni. Ha hoppon vagyunk, kolozsvári szalonnát veszek, drága tejszínt, de koppon jó sonkával és napraforgóolajjal, trappistával is. Mindenképpen finom, és nagyon hamar készül el. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss