Elkészítés: A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a közepes citrom héját és a végén az étolajat. Jól elkeverjük, aztán olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 150 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből, és amíg még langyos félbevágjuk, és hagyjuk hűlni.
A krémhez a vaníliás pudingot keményre főzzük a tejjel és cukorral. Ha már nem annyira forró, beletesszük a margarint, és habosra keverjük. Elfelezzük, az egyik felét a tésztára kenjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót és az őrölt kávét, majd ezt is a fehér krém tetejére kenjük. Rátesszük a piskótalap tetejét, majd gőz fölött olvasztott tejcsokival leöntjük, és betesszük a hűtőbe dermedni.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre