Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cappuccino szelet III.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 7 evőkanál forró víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál főzött kávé
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe. A sárgájákat a vízzel és a porcukorral, 5 percig kavarom. A lisztbe keverem a kakaót és a sütőport. A lisztes keveréket belekavarom a sárgájákhoz.

A 36x23 cm-es tepsimet kibélelem sütőpapírral, és a sütőmet bekapcsolom 175 fokra. A tojásfehérjéket kemény habbá - szinte túróssá - verem fel, és egy lapát segítségével belekeverem a tésztába. A tepsibe öntöm, és elegyengetem. Berakom sülni, de 10 perc után leveszem a hőt 160 fokra. Így sütöm még 20 percig, ami alatt nekem készen is lett, de mindig ellenőrzöm!

A krémhez a pudingokat sűrű krémmé főzöm a tejben. A puha margarint összekeverem a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként belekeverem. A kisült és kihűlt piskótámra kenem egyenletesen a fehér krém felét. A maradék krémbe keverem a kávét és a kakaót, és ezt kenem a fehér krém tetejére.

Ekkor én beraktam a hűtőbe, hogy jól megszilárduljon, és csak ezután tettem rá a csokimázat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss