Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cannolli

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az omlós tésztához összegyúrom az alapanyagokat. Ha kész, fóliába csomagolva hűtőbe teszem, akár fél napra is.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kicsit átdolgozom, hogy formázhatóvá váljon. Kinyújtom vékonyra. A habrolót betekerem alufóliával, a tésztából akkora darabokat vágok, hogy a habrolót körbeérje. Összenyomkodom, és szilikonnal bélelt tepsibe teszem. Forró sütőben rózsaszínre sütöm.

A megsült cannolliból kihúzzuk a habrolókat. A mascarponét és a sajtkrémet kikeverjük porcukorral, habzsákkal betöltjük a tésztarolókat. Másnapra megpuhul és isteni desszert lesz belőle.

Megjegyzés

Ezt a mennyiséget kb. 12 db habrolóval tudjuk elkészíteni. Akár másfajta krémmel is megtölthetjük, csokissal, citromossal...
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss