Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cannelloni fűszeres paradicsomszószban

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A szószhoz:
  • 1 kg paradicsom
  • 1 közepes nagyságú hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt bors
  • oregánó
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • A töltelékhez:
  • 1 zsemle
  • 2 közepes nagyságú hagyma
  • 500 g darált hús (fele marha, fele sertés)
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 16 cannelloni (előfőzés nélkül)
  • A megszóráshoz:
  • 20 g vaj
  • 75 g sajt

Elkészítés

A szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, a szárvéget távolítsuk el, húsát kockázzuk fel.

A megpucolt hagymát vágjuk apró kockákra. Az olívaolajat a serpenyőben forrósítsuk fel, ebben pároljuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, és hirtelen főzzük fel. A szószt a sóval, a borssal, az oregánóval fűszerezzük, a zöldpetrezselymet keverjük bele.

A töltelékhez a zsemlét áztassuk hideg vízbe. A hagymát tisztítsuk le, vágjuk apró kockákra.

A darált húst keverjük össze a jól kinyomott zsemlével, a hagymával és a petrezselyemmel. Fűszerezzük sóval, borssal, majd sima végű habzsákkal töltsük a cannelloniba.

A paradicsomszósz egy részét tegyük lapos, kikent tűzálló tálba. Egymás mellé helyezzük rá a megtöltött cannellonikat. A megmaradt szószt osszuk el rajtuk, a forgácsokra vágott vajjal és a reszelt sajttal szórjuk meg. A formát helyezzük a sütő rácsára és előmelegített sütőben süssük körülbelül 200 °C-on 35 percig.

Megjegyzés

A cannelloni lehet fehér és zöld, utóbbi színét a parajpürétől kapja. Mindegyiket tetszés szerint tölthetjük szósszal és sajttal átsüthetjük.

Recept és fotó: Dr. Oetker Tészták című könyve. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss