Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Canelloni a la Iván Andi

MME MME
4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Canelloni tészta,
  • spenót(fagyasztott),
  • 1 tojás sárgája,
  • fokhagyma,
  • kb.8 dl tej,
  • sajt(bármilyen reszelhetõ),
  • 1 kis doboz sûrített paradicsom,
  • só,
  • õrölt bors,
  • kb.3-4 evõkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítése: Elkészítjük a spenótot (több fokhagymával,mintha fõzelékként rnnénk), belekeverjük a tojássárgáját, majd hagyjuk kihûlni. Közben besamelmártást készítünk (ebbe is nyomjunk pár gerezd fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal). Szórjunk a spenótba néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy besûrítsük. Habzsákkal vagy kiskanállal a canelloniba töltjük, amelyeket a margarinnal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetünk. Tetejüket megkenjük sûrített paradicsommal,leöntjük a besamelmártással, jó sok sajtot reszelünk rá, és közepesen meleg sütõben kb.25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirul a sajt a tetején,fedjük le.

Megjegyzés

Ha ínycsiklandozóbbá kívánjuk tenni, keverjünk a spenótba natúr (nem olajos vagy paradicsomos!)tonhalkonzervet vagy darált, párolt szárnyashúst.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss