10 dkg "candy cane" botcukor (kampó alakú nyalóka)
Elkészítés
A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a kekszet. Hűtőbe tesszük dermedni.
Az összetördelt csokoládéra ráöntünk 1,5 dl felforrósított tejszínt, és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen elolvad, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, mikróban folyósra melegített zselatint.
A botcukorkát apróra daraboljuk és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A maradék tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a csokoládés részt és összeforgatjuk az apróra összevágott botcukorkával.
A mousse-t a kekszes alapra simítjuk és rászórjuk a félretett cukorkát. 2 - 3 óra hűtés után szeletelhetjük.