Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínhabos-cukorkás oreo torta - sütés nélkül!

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Kekszes alaphoz:
  • 22 dkg oreo keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • A mousse-hoz :
  • 3,5 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 5 g zselatin
  • 2 ek víz
  • 10 dkg "candy cane" botcukor (kampó alakú nyalóka)

Elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a kekszet. Hűtőbe tesszük dermedni.
  2. Az összetördelt csokoládéra ráöntünk 1,5 dl felforrósított tejszínt, és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen elolvad, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, mikróban folyósra melegített zselatint.
  3. A botcukorkát apróra daraboljuk és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A maradék tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a csokoládés részt és összeforgatjuk az apróra összevágott botcukorkával.
  4. A mousse-t a kekszes alapra simítjuk és rászórjuk a félretett cukorkát. 2 - 3 óra hűtés után szeletelhetjük.

Megjegyzés

Ezt a tortácskát a gyerekek biztosan imádni fogják. Gyorsan és sütés nélkül készül, és nagyon finom. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss