Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Campari-zselés vérnarancstorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 22-23 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3-4 dkg színtelen zselatin
  • 10 vérnarancs
  • 1,5 dl campari
  • 2,5 dl tejföl
  • 6 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások fehérjét 3 evőkanál vízzel felverjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26-cm-es, kapcsos formába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük.

    A krémhez 3 narancs kifacsart levéből 2 dl-t a maradék cukorral, 1 dl camparival és a tejföllel kikeverjük. 8 gramm zselatint 2-3 evőkanál krémmel elvegyítünk, és a többi krémhez adjuk. Hűtőbe állítjuk.

    A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot a karimába zárjuk.

    5 dl tejszínt felverünk, és a dermedő krémbe forgatjuk. A hab harmadával a tortalapot megkenjük, és 2 felkarikázott
    naranccsal kirakjuk. Ráborítjuk a középső lapot, a maradék krém felével megkenjük, ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel megkenve hűtőbe tesszük.

    2 meghámozott narancsot felkarikázunk. A többi narancs levét kifacsarjuk, és 2 dl-t kimérünk. Hozzáadjuk a többi camparit és a feloldott maradék zselatint. A tortát a narancskarikákkal kirakjuk, a campari-zselével megkenjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.

    Végül a maradék tejszínből vert habbal az oldalát is bevonjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin