Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cameron Diaz energetizáló diétája  

default user icon
MME
Csupa mosoly, nevetés, és hihetetlenül hosszú lábak, amelyek előtt a fél világ hever. Ő Cameron Diaz, a modellből lett hollywoodi szupersztár, akinek életmódját milliók követik világszerte. Energetizáló diétája nem csak fogyókúrázók mintája lehet, hanem azoké is, akiknek az egészséges életmód fontos.

A Test című könyvében Cameron Diaz elárulta a titkot, hogyan őrzi meg a testi, lelki harmóniáját, hogyan alakította ki az összhangot az étkezések és a testedzés között. 44 éves kora ellenére Diaz alakját a húszévesek is megirigyelhetnék: feszes és tökéletes. Sehol a narancsbőr, vagy lerakódott zsírpárnák a combon, karon. Egyszerűen ideális, persze az adottságokon túl a szép színésznő sokat tesz azért, hogy megőrizze csúcsformáját.

EGy idő után...

És miért volt szüksége Cameron Diaznak az életmódváltásra? Ő maga mesélt erről számos magazinban: „Hosszú évekig kizsákmányoltam a testem. Azt ettem, amit épp megkívántam, és akkor amikor épp kedvem volt hozzá. Lassan elkezdtek felkúszni rám a kilók. Rájöttem, hogy bizonyos kor után nem ehetünk büntetlenül bármit. Ezért döntöttem az egészségtudatos táplálkozás mellett.”

5 szabály, ha egyszerűen szeretnél fogyni! >>> 

Az energiát adó étrend

Trénerével közösen alakították ki a megfelelő étrend-edzés arányt, és mivel Cameron imád enni, az is fontos volt az étrendje kialakításánál, hogy szeret enni és utálja a koplalást. Nem hajlandó lemondani a pizzáról, hamburgerről, sem a tésztaételekről, ezért speciális egyensúlykereső programot írtak elő Diaz számára a szakemberek. Lássuk, hogy ez miből áll!

1. Hat étkezés egy nap 

Cameron egy nap hatszor ül asztalhoz, de odafigyel arra, hogy mindig kicsi adagokat egyen.

2. Kombinálás!

A fehérje, szénhidrát és zsír megfelelő kombinációja fontos a megfelelő energiaszint fenntartásához. Ezért tilos teljesen kiiktatni az étrendből a szénhidrátot, vagy zsírt… - mindegyikre szükség van kis mennyiségben.

7 vészhelyzet+7 megoldás, ha elcsábulsz a diéta alatt! >>> 

3. Rágcsálni valót okosan!

Az optimális vércukorszint eléréséhez szükség van néha rágcsálni valókra. De ropi, csoki, csipsz helyett nyers uborkát, sárgarépát, vagy zabpelyhes süteményt eszik.

4. Saláták majonéz nélkül

Cameron korábban is szívesen fogyasztott salátákat, de megöntözte azokat ezersziget- vagy cézáröntettel. A majonézes, zsíros öntetek azonban rengeteg kalóriát tartalmaznak, ezért a dietetikusa tanácsára Diaz a salátákat kevés olíva- vagy tökmagolajjal fogyasztja.

Mennyi kalóiára van szükséged? Számold ki velünk! >>> 

5. Hamburger csupaszon

Hollywood szuperbombázója imádja a hamburgert, amiről energetizáló diétája miatt sem kell lemondani, ám új formában kell fogyasztania. Mit jelent ez? Ha hamburgert eszik, akkor csak a húst és a zöldségeket eheti meg, a zsömlét kihagyja. Így nem telíti el a szervezetét a nehéz fogással.

5+1. Ami tilos

Panírozott ételek, alkohol, zsíros raguk, levesek (amelyek zsírtartalma nem egyértelmű), sült krumpli és hagymakarika, és tilos a koplalás.

Gyors fogyás joghurtdiétával! >>> 

A sport kötelező!

A szép színésznő rengeteget sportol: hetente ötször pilatest végez, mellett szörföl, snowboardozik.

Ezek is érdekelhetnek