Camembert sajttal sült csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 1 cs szárnyas fűszerkeverék
  • 1 ek paprikakrém
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • 1 cs camembert sajt
  • A salátához
  • 3 levél fodros saláta
  • Fél csomag rukkola
  • 2 db piros édes paprika

Elkészítés

    1.

    A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a paprikakrémet (vagy édes pirosaranyat) és a fűszerkeveréket.

    2.

    A hússzeletek mindkét oldalát alaposan megforgatjuk a pácban. Akár egy éjszakán keresztül is pácolhatjuk hűtőbe rakva, de azonnal is süthető.

    3.

    Felforrósítunk egy teflonserpenyőt. Nagy lángon, hirtelen megsütjük a hús mindkét oldalát.

    4.

    Rátesszük a sajtszeleteket és addig sütjük, amíg a sajt enyhén megolvad a hús tetején.

    5.

    Salátaágyon tálaljuk: összekeverünk fodros salátát, rukkolát, apró kockára vágott édes paprikát, meghintjük balzsamecetkrémmel és erre helyezzük a húst. Igény szerint sült burgonyával is tálalhatjuk.

"Az angolok előszeretettel olvasztják rá a camembert sajtot zöldségekre vagy fogyasztják más gratinírozott formában. A franciáknál népszerű a calvados-szal készített camembert. Ilyenkor napokra beáztatják a sajtot, majd ezután diós zsemlemorzsába forgatják. Minden változatban isteni!"
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin