Camembert-édesburgonya raclette

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg édesburgonya
  • fél dl olaj
  • őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 20 dkg camembert sajt
  • tört rózsabors a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: Az édesburgonyát vízben kicsi kefével alaposan megmossuk, majd leszárítjuk, egymás mellé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük, meghámozzuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, és kicsit egymást fedve raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk. Ezután meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és befedjük a fél centi vastag szeletekre vágyott camembert sajttal. Végül egyenletesen megszórjuk a frissen tört rózsaborssal, és forró raklettsütőbe téve 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

    Ha nem kapunk édesburgonyát, sütőtökkel vagy bármilyen másfajta burgonyával is elkészíthetjük.

Megjegyzés

A rózsaborsot jól törjük össze, mert ha nagyobb darabokban hagyjuk, a raklettsütőben gyorsan megég, és keserű lesz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin