Keress receptre vagy hozzávalóra

Camembert burgonyabundában

default user icon
Camembert burgonyabundában

Hozzávalók

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 200 ml tej
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál majoránna
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 80 g sampinyongomba
  • 200 g finomliszt
  • 2 camembert sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    A fokhagymát préseljük át vagy nyomjuk szét. A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük finomra. Nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd adjuk hozzá a tejet, a tojásokat, a fokhagymát, a csipetnyi borsot és köményt, a lisztet, a majoránnát és az apróra vágott gombát. Ízlés szerint sózzuk, majd az egészet alaposan keverjük össze.

    Vízszintesen mindkét camembert-t vágjuk ketté, majd negyedeljük fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Merőkanállal tegyünk a serpenyőbe két adag burgonyás masszát, helyezzünk rájuk 1-1 sajtdarabot, majd fedjük be azt 1-1 adag burgonyás tésztával. A töltött burgonyalepények mindkét oldalát süssük aranyszínűre.

Megjegyzés

A lepényeket zöldségkörettel vagy friss vegyes salátával tálaljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek