Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Camembert almával és gombával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sajtot vékony szeletkékre vágjuk. A gombát, a hagymát és a szárzellert megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. A almákat megmossuk, vastag karikákra vágjuk, magházukat kiemeljük.

Elkészítés: Száraz, forró serpenyőben pár percig sütjük az almakarikák mindkét oldalát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felmelegítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a gombát, a szárzellert és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és a kakukkfüvet is rászórjuk. Hőálló tálba tesszük a gombás ragut az almakarikákkal, majd rátesszük a sajtot. A sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Amikor a sajt szépen ráolvadt, kivesszük, és frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 385 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss