Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Camambert diós panírban áfonyamártással

Camambert diós panírban áfonyamártással

Hozzávalók

  • 2 db camambert (nagy)
  • 3 db tojás
  • liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek aprított dió
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt fehér bors
  • olaj a sütéshez
  • Hozzávalók az áfonyamártáshoz:
  • 1 cs aszalt vörös áfonya
  • 2 dl édes vörösbor
  • 4 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 1 ek citromlé
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 ek étkezési keményítő (+ 1-2 ek víz)

Elkészítés

    A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.

    A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel. (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk)
    Ezután keverjük össze a liszttel.

    A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-lisztbe, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.

    Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra.(átfordítás közben vigyázzunk nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor kifog folyni a panírból)
    Ezután óvatosan vegyük ki az olajból, majd helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal, és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.

    Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.

Megjegyzés

Tálaljuk rögtön a kisült sajtot, az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin