Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Calzonetti

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg búzaliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • kevés langyos víz
  • 1 csipet só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg zsírszegény túró (10%)
  • 5 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 evőkanál friss zöldfűszer keverék (vagy mélyfagyasztott)
  • 5 dkg apróra vágott szalámi
  • 5 dkg apróra vágott sonka
  • 5 dkg apróra vágott húsos szalonna
  • 12,5 dkg apróra vágott mozzarella sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál bors
  • A kenéshez:
  • 1 felvert tojás (közepes méretű)

Elkészítés

    1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
    2. A töltelékhez a hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőedényben tesszük, és jól elkeverjük.
    3. A megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk, és 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval 7 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle.
    4. Egy teáskanállal pici kupacokat formázunk a töltelékből, és megtöltjük a lapok egyik felét. A tészta másik felét áthajtjuk a tölteléken, széleit összefogjuk, és picit összenyomjuk.
    5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
    6. Az így elkészült calzonettiket a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a felületét megkenjük tojással. A tepsit a180fokra előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt 15 percig sütjük.

Megjegyzés

Fotó: Dr. Oetker

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin