Elkészítés: A lisztet keverjük össze az élesztővel, 5 evőkanál olajjal, egy csipetnyi cukorral, 1 teáskanál sóval és 1,5 dl langyos vízzel, és az így összeállított tésztát 40 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
A ricottát keverjük össze a felszeletelt nyers sonkával és a mozzarellával. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, 2 tojásfehérjét kemény habbá felverve, 2 tojássárgáját tejjel összekeverve, valamint az enyhén megsózott paradicsomot és a borsot.
A tésztát gyúrjuk át, osszuk négy részre. Mindegyikből nyújtsunk egy-egy körülbelül 25 centiméter átmérőjű lepényt. Kenjük meg őket félig a töltelékkel úgy, hogy a széleiket hagyjuk szabadon. A lepények peremét kenjük meg a felvert tojásfehérjével, és hajtsuk félbe őket. A széleket erősen nyomkodjuk le, majd a tészta felületét kenjük meg tojássárgájával.
A lepényeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 225 fokon süssük nagyjából 25 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre