Cajun steak szélesmetélttel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg csontozott Angus marhahátszín
  • 2 tk oregano
  • 1 tk feketebors
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek vaj
  • 1/4 csésze csíkokra vágott vöröshagyma
  • 1/4 tk őrölt édesköménymag
  • 1 tk paprika
  • 1 tk só
  • 50 dkg fettuccine (szélesmetélt)
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés

    1. A grillt magas fokozaton előmelegítjük, amjd vékonyan bekenjük a sütőrácsokat, hogy ne tapadjon le az étel. 
    2. Egy kis tálban összekeverjük az édesköményt, az oregánót, a paprikát, a feketeborsot, a sót és a pirospaprikát, majd a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a steak mindkét oldalát. 
    3. A steaket sütőrácsra helyezzük, majd a teljesítményt közepes fokozatra mérsékeljük. Mindkét oldalát kb. 5 percig sütjük, hogy közepesen átsütött steaket kapjunk, majd levesszük, és a húst letakarva 5 percig pihentetjük, mielőtt felvágjuk. Végül vékonyra szeleteljük. 
    4. Közben elkészítjük a fettuccine-t. Ehhez kevés sóval és olajjal 9 percig főzzük a tésztát egy forró vízzel teli, öblös edényben, amíg megfelelően megpuhul. 
    5. A vajat megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, majd 3-5 percig dinszteljük, és levesszük a tűzről. 
    6. A tésztához adjuk a parmezánt, majd megbolondítjuk a hagymacsíkokkal, és a zamatos steakkel tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek